درمان لیزری لگن از روش های موثر برای درمان مشکلات لگن است. لیزر درمانی گزینه مناسبی است برای افرادی که به دنبال روشی بدون جراحی و غیرتهاجمی هستند. بسیاری از افرادی که از درد های مزمن لگن مانند آتروز مفاصل، آسیب های وارد شده، بیماری ها و غیره رنج میبرند به این روش روی میاورند.

درمان لیزری لگن | دکتر حمید پردیس

در این مقاله در این مقاله با کمک دکتر حمید پردیس، بهترین متخصص ارتوپد در شیراز به بررسی روش درمان لیزری لگن میپردازیم و سوالات شما را در این باره پاسخ میدهیم.

جراحی لگن با لیزر چیست؟

لیزر درمانی لگن، روش درمانی کم تهاجمی برای کاهش التهابات، تسکین درد و بهبود خونسرانی به مفاصل است. در این روش از امواج نور لیزر برای تحریک بافت های آسیب دیده استفاده میشود. تاثیر گذار بودن این روش به دلیل دقت بالای لیزر ها بر بافت های آسیب دیده و بستن عروق خونی هنگام خونریزی احتمالی است. این روش به دلیل درد کمتر و دوره بهبودی کوتاه تری که دارد انتخاب مناسبی میتواند باشد.

اثر گذاری لیزر برای درمان مفصل لگن چگونه است؟

به طور کلی درمان لیزری لگن روشی است که در برخی شرایط موثر است. باید در نظر داشت که از این روش بیشتر برای تسکین درد مفصل و کاهش التهاب آرتروز استفاده میشود. و نه برای درمان کامل بیماری ها و آسیب های وارد شده. در نظر داشته باشید که تحقیقات انجام شده نتایج متفاوتی را نیز نشان میدند.

از دلایل متفاوت بودن نتایج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

طول موج لیزر؛ برای لیزر درمانی لیزر های مختلفی وجود دارد که البته طول موج های مختلفی نیز دارند. دقت داشت باشید که تمام طول موج ها اثرات یکسان نمیگذارند و برخی از برخی دیگر موثر تر هستند. از این رو انتخاب طول موج و لیزر مناسب بسیار بر نتایج کار اثر گذار است.

شدت و مدت زمان درمان بر روی نتیجه بخش بودن لیزر نیز تاثیرات خودش را دارد.

شدت آرتروز مفصل لگن: معمولا میزان آتروز و شدت درد مفاصل اگر خفیف باشد نتایج درمان قابل توجه تر است.

عوارض جانبی لیزر درمانی مفصل لگن

لیزر درمانی لگن روشی غیرتهاجمی و ایمن به حساب میاید و در اکثر موارد عوارض جانبی ندارد. اما مانند تمام درمان های پزشکی ممکن است عوارض ناخواسته نیز داشته باشد. البته این عوارض خفیف و موقتی بوده به سرعت برطرف خواهند شد.

درمان لیزری لگن | دکتر حمید پردیس

برخی از عوارض درمان لیزری لگن:

  • حساسیت و درد خفیف ممکن است در برخی از بیماران پس از درمان نشان داده شود. این درد معمولا کوتاه مدت بوده و به مرور ز بین میرود.
  • قرمزی در ناحیه درمان نمایان میشود و با گذر زمان به سرعت از بین میرود. ممکن است این قرمزی با التهاب و تورم همراه باشد.
  • التهاب به دلیل تحریک بافت های اطراف مفاصل ایجاد شود. این عارضه نیز به دلیل کم تهاجمی بودن لیزر برطرف خواهد شد.
  • گرمای ملایم نیز از اثرات لیزر است که در ناحیه مفاصل احساس میشود.
  • همچنین ممکن است در افراد ناحیه تحت درمان بی حس شده و یا احساس خواب رفتگی بدهد.
  • البته همانطور که گفتیم احتمال دارد که این درمان تاثیرات مورد نظر را نداشته باشد و یا نتایج آن موقتی باشد.

بهتر است برای لیزر درمانی، به یک پزشک متخصص این حوزه مراجعه کنید که با تجربه باشد تا از این عوارض احتمالی نیز جلوگیری شود و نتایج بهتری از درمان با لیزر کسب کنید.

مزایای لیزر درمانی لگن

درمان لیزری لگن برای مفاصل مزایای بسیار نیز دارد که به کاهش درد و بهبود مفصل ها کمک شایانی میکند. از جمله:

  1. کاهش پیدا کردن درد در ناحیه لگن، این روش درمانی به درد های مزمن لگن کمک میکند مخصوصا درد هایی که ناشی از آرتروز و آسیب های مفصلی هستند. لیزر در ناحیه اعصاب تحت درمان نفوذ میکند و باعث کاهش ارسال سیگنال های درد میشود.
  2. لیزر درمانی موجب تحریک بافت های آسیب دیده شده و جریان خون را افزایش میدهد به همین علت التهابات خون کاهش پیدا میکند که به بهبود مفاصل کمک میکند. همچنین افزایش جریان خون باعث تغذیه بهتر بافت ها میشود که روند التیام را تسریع میبخشد.
  3. روند ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده مانند رباط ها و تاندون ها و همچنین عضلات تسریع پیدا میکند. که در نتیجه مفاصل نیز سریعتر بهبود پیدا خواهند کرد.
  4. از بهترین مزایای این روش عوارض جانبی بسیار کم خطری است که دارد. لیزر درمانی دوره نقاهت کوتاهی دارد که این سبب میشود تا به فعالیت های روزانه خود سریعتر بازگردید.
  5. دوری از دارو و قرص های مسکن پس از درمان نیز از مزیت های خوب این روش به حساب میاید.
  6. همچنین در این روش خونریزی ها بسیار کم بوده و بافت های سالم آسیب نمیبینند.

درمان لیزری لگن | دکتر حمید پردیس

معایب لیزر درمانی لگن

درمان لیزری لگن معایبی نیز دارد که میتواند به موارد زیر اشاره کرد:

همانطور که متوجه شدید این روش اثر بخشی خود را تضمین نمیکند و احتمال کمی نیز وجود دارد که نتایج متناقضی نیز نشان داده شوند.

هزینه های لیزر درمانی نیز بستگی به تعداد جلسات درمانی و مخصوصا کلینیک درمانی دارد. البته ممکن است در بسیاری از موارد تحت پوشش بیمه نیز قرار نگیرد.