تقریبا همه افراد در طول زندگی شان ، میزانی از درد را تجربه نموده اند. درد رایج ترین نشانه ای است که بعد از صدمات فیزیکی ، بیماری ها ناهنجاری ها و حتی گاهی درمان یک عارضه نمود پیدا می کند. می کند بسته به نوع صدمه وارد شده و شدت آن ، میزان درد نمود یافته نیز متغیر است. احتمال دارد فرد مدت کوتاهی به ان دچار باشد و بعد از بهبودی کامل دیگر دردی را احساس نکند یا اینکه برای مدت طولانی ، ماه ها یا حتی سال ها ، گرفتار آن باشد. در این راستا افراد جهت کنترل درد به متخصص مراجعه نموده و به کمک ایشان تحت روند درمانی مناسب قرار می گیرند. شما برای این امر می توانید به بهترین متخصص ارتوپد شیراز ، دکتر حمید پردیس ، مراجعه کنید . ایشان طی روندهای درمانی مناسب به شما کمک می کند تا درد نمود یافته را مدیریت کنید. برای کاهش یا تسکین درد به طور کامل فرایندهای متفاوتی اتخاذ می شود که بسته به شرایط هر فرد ، دکتر ارتوپد یک یا ترکیبی از آن ها را برای بیمار در نظر می گیرد.
چه کسانی به پروسه های کنترل درد نیازمند هستند ؟
هر شخصی که به هر علتی به نوعی درد دچار شده است می تواند از روندهای کنترل درد بهره ببرد. یک برنامه درمانی درست زیر نظر بهترین دکتر ارتوپد در شیراز می تواند به کاهش و تسکین دردهایی که به سبب عارضه های زیر نمود پیدا کرده اند ، کمک بسیاری کند :
آرتریت و آسیب دیدگی های عضلانی و مفاصل : انواعی از آرتریت ها مثل آرتروز و نقرس موجب بروز درد شدید در مفاصل می شوند. بیماری های ارتوپدی نیز باعث محدود شدن دامنه حرکتی عضو مورد نظر شده و منجر به درد و گرفتگی می شوند.
بیماری های خود ایمنی : لوپوس ، بیماری کرون و دیگر بیماری های خود ایمنی که موجب می شوند سیستم ایمنی و دفاعی بدن به خود حمله کند نیز موجب بروز درد می شوند.
آسیب های مربوط به ستون فقرات : فتق دیسک ، سیاتیک و دیگر مشکلات مربوط به کمر و ستون فقرات در آن ناحیه یکی از موارد رایج است که سبب درد شده و دامنه فعالیتی فرد را کاهش می دهد.
بیماری هایی با درد مزمن : بیماری ها و ناهنجاری هایی هستند که موجب گسترش درد در بدن می شوند. از جمله این بیماری های میتوان به فیبرومیالژیا ، سندرم درد منطقه ای و سندرم درد مرکزی اشاره نمود.
انواع سردرد : سردردهای میگرنی و سردردهای کلاستر موجب شل گیری درد در سر و گردن می شوند.
آسیب دیدگی رشته های عصبی (نروپاتی) : آسیب دیدن عصب های بدن منجر به بروز درد و احساس سوزش مانندی می شوند. سندرم تونل کارپال یکی از انواع بیماری های نروپاتی است.
کنترل درد پس از عمل از چه لحاظ دارای اهمیت است؟
همانطور که می دانیم با شنیدن جراحی ترس دلهره خاصی به سراغ ما می آید و حجم بیشتر آن برای این است که درد را به چه صورت می توان تحمل کرد یا حتی این درد قابل کنترل هست یا خیر؟! خبر خوشایند در این زمینه این است که با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر نیازی نیست که برای درد های بعد از جراحی نگران باشید یا بترسید. این حالت که در پی اتمام روند درمان به وجود می آید از اولویت پزشک خواهد بود. کنترل درد علاوه بر اینکه می تواند موجب آسایش بیمار شود ، قادر است که دوره نقاهت را تسریع ببخشد و علاوه بر آن احتمال دارد که بروز برخی از عارضه ها را به حداقل برساند. همانند پیدایش لخته خون بعد از جراحی یا حتی برخی از التهاب ها را به حداقل برساند. طبیعتا در مواردی که بیمار درد قابل تحملی را داشته باشد به راحتی می تواند مراقبت های بعد از جراحی را انجام داده و سریعتر روند درمان را سپری کند.
برای کنترل درد از چه متد های استفاده می شود؟
دقت داشته باشید که هر مریض با توجه به شرایط جسمانی و به ویژه مرحله پیشرفت بیماری روند تسکین درد برای او مشخص می شود. در نتیجه هرگز هیچ روشی را با دیگری مقایسه نکنید. روند های کنترل درد عبارتند از :
- درمان با دارو
- تزریق دارو
- عمل های بسته
- درمان های روان شناختی
- درمان های توان بخشی
روش های دارویی برای تسکین درد :
بعد از انجام جراحی به مرور اثر برجای مانده از داروی بیهوشی به آرامی از بین می رود و فرد درد را احساس خواهد کرد. برای کنترل درد روش های بسیاری وجود دارد اما قدم اول برای تسکین و مدیریت این احساس ناخوشایند می تواند استفاده از دارو باشد.
- داروها : یکی از روند های مدیریت درد بعد از اتمام جراحی استفاده از دارو می باشد. برخی مواقع درد به علت های مختلف تشدید می شود برای استفاده از دارو می توان از روند های تزریقی یا مصرفی مورد استفاده قرار داد. عبارتند از :
- داروهای مسکن : این قبیل داروها می توانند شامل اقلام بدون نسخه نیز باشد و حتی داروهای تجویز شده بهترین ارتوپد شیراز جهت کنترل درد مورد استفاده افراد قرار می گیرد.
- داروهای ضدالتهاب: موجب کاسته شدن از میزان درد به وجود آمده می شود و می تواند التهاب بدن را که در پی جراحی به وجود آمده را برطرف سازد.
- داروهای ضد تشنج : برخی از دکتر ها بر این باور هستند که این داروها قادر هستند که احساس درد را کنترل کنند.
- داروهای ضد افسردگی : این دارو ها نیز می توانند در ارتباط با احساس درد و ناراحتی بعد از جراحی را کنترل کند.
- داروهای موضعی : می توان برای تسکین درد و احساس ناخوشایند از داروهای مالشی همچون کرم ها و پمادهای ضد درد نیز استفاده کرد.
اتخاذ پروسه های کنترل درد چه مزیتی دارد ؟
زمانی که به کمک یکی از روندهای کنترل درد ، درد نمود یافته مدیریت شود ، فرد هم به لحاظ ذهنی و هم جسمی از فشار رهایی یافته و به ارامش بیشتری می رسد. چرا که ممکن است به خاطر درد ناشی شده ، اختلالاتی در خواب فرد ایجاد شده باشد که این امر می تواند او را از لحاظ روانی تحت تاثیر قرار دهد. همچنین درد دامنه فعالیت فرد را محدود ساخته و حتی در مواقعی باعث خانه نشین شدن آن می شود. بنابراین قرار گیری تحت روند مدیریت درد فرد می تواند مجدد به روتین خود بازگردد.
انواع درد
بهترین متخصص ارتوپد شیراز برای اینکه پروسه درمانی کنترل درد را اتخاذ نماید ، لازم است در وهله اول نوع درد را شناسایی کند. در ادامه به این موضوع پرداخته ایم :
دردهای حاد : این نوع از دردها ، تیز و سوزناک می باشند و اغلب در نتیجه صدمات فیزیکی نمود پیدا می کنند. نوع حاد دردها زمانی که متخصص در راستای درمان علل بوجود آمدن آن اقداماتی انجام می دهد ، رو به بهبودی می روند. از جمله مواردی که سبب بروز دردهای حاد می شوند می توان به شکستگی استخوان ، اسپاسم های عضلانی ، سوختگی یا حوادث این چنینی دگر اشاره نمود. برخی از بیماری ها و ناهنجاری ها مثل آپاندیسیت و زونا نیز می توانند موجب شکل گیری درد از نوع حاد شوند.
درد مزمن : متخصصان دردی را که بیش از شش ماه ماندگار باشد ، درد مزمن می نامند. علل بروز آن غالبا صدمه یا بیماری درمان نشده است. به علاوه عارضه هایی مثل آرتریت ، فبرومیالژیا و نروپاتی در بروز درد مزمن دخیل هستند. درد نواحی تحتانی کمر نیز از نوع مزمن می باشد.
درد نوروپاتی : مشکلات و اختلال ایجاد شده در سیستم عصبی منجر به پیدایش دردهای نروپاتی می شوند. در حقیقت در این شرایط عصب ها به اشتباه پیام درد را به مغز ارسال می کنند در حالیکه هیچگونه آسیبی به فرد وارد نشده است. افرادی که به دیابت ، ام اس و HV مبتلا هستند ممکن است به این نوع درد دچار شوند و خوب است برای کنترل درد اقدام کنند.
درد نوسیسپتیو (درد فیزیکی) : زمانی که یک ضربه فیزیی به شما وارد می شود ، بخش پایانی رشته های عصبی سیگنال های درد را به مغز ارسال می کنند. درد نوسیسپتیو زمانی وقوع می یابد که یکی از استخوان های بدن دچار شکستگی می شود ، سر به یک مانعی برخورد می کند یا کشیدگی عضله اتفاق می افتد. حال درد فیزیکی می تواند ناگهانی بوده و در زمانی کوتاه رفع گردد یا اینکه برای مدت طولانی تری باقی بماند.
پروسه های کنترل درد
در ابتدای مقاله نیز متذکر شدیم که برای کنترل کردن درد های ایجاد شده ، استراتژی های مختلفی وجود دارد. بهترین دکتر متخصص ارتوپد شیراز در این زمینه ابتدا شرایط بیمار را بررسی نموده و طبق معایناتی که انجام می دهد نوع و شدت درد را مشخص می کند. سپس با توجه به این موارد ، یک یا چند رویکر کنترل درد را برای فرد اتخاذ می نماید. برخی این روندها شامل درمان های خانگی ، مشاوره و تمریناتی مثل یوگا و مدیتیشن می باشد. برای بسیاری از بیماران کنترل و مدیریت درد به کمک فرایندهایی مثل فیزیوتراپی ، ماساژ درمانی و اوستئوپاتی به انجام می رسد. طی این پروسه های درمانی از تکنیک های متفاوتی کمک میگیرد. ایشان در این روندها به کمک فشار دست ، موضع مورد نظر را در وضعیتی قرار می دهد که از زیر فشار درد خارج شود. یکی دیگر از درمان های کنترل درد به تزریقت استروئیدی مربوط می شود. داروهای استروئیدی به طور مستقیم به ناحیه درد تزریق شده و منجر به تسکین یافتن سریع درد می شوند. دارودرمانی نیز می تواند برای درمان و کنترل انواعی از دردها موثر باشد.
این روندها تا چه حد در کنترل و مدیریت درد موفق هستند ؟
بر اساس علت بروز درد و روند درمانی که برای بیمار اتخاذ شده است ، میزان تاثیر گذاری متفاوت خواهد بود. این را بدایند که برای روند کنترل درد اثرگذاری قابل توجهی داشته باشد باید صبور باشید. همچنین در برخی مواقع امکان دارد در به طور کامل برای همیشه از بین نرود. در این شرایط باید طی جلسات درمانی که بهترین متخصص ارتوپد شیراز برایتان تعیین می کنند ، تحت روند درمانی قرار بگیرید.
برآمدگی مهره پشت گردن من چه علتی دارد؟
سلام یک سوال داشتم علت تشدید درد در سرما پس از شکستگی مچ دست من چیست?
آیا مصرف دارو تاثیری در درمان درد سیاتیک کمر من دارد؟ 54 سالمه
برای درد و تورم مچ دستم که بدنبال شکستگی ایجاد شده چه کنم
آیا علت درد مچ دست من التهاب تاندون است
برای درمان درد در سرشانه به همراه صدا دادن مفصل در حین ورزش چه کنم